Transformatie : Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Transformatie

Transformatie : Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Van wie is deze uitspraak? Naar het schijnt heeft Albert Einstein deze uitspraak gedaan en naar aanleiding waarvan vraag ik me af. Albert Einstein was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige van Joodse afkomst. Ik neem aan dat Albert Einstein niet zo bezig was met spiritualiteit. Maar wat geldt voor wetenschappelijk onderzoek kan ook op onze mentale gezondheid toegepast worden. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg : wordt vaak uitgelegd als een uitspraak dat geldt voor de leef- en denkpatronen in ons dagelijks leven.

Transformatie

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ieder mens is erbij gebaat zijn hele leven te groeien. Groeien als in persoonlijke ontwikkeling. Dat je gedachten van vroeger kunt en mag bijstellen omdat je anders in het leven staat. Dat je afstapt van “zo ben ik nu eenmaal”. Want klopt dit wel? Ben jij wel “zo eenmaal?” Ben je zo op deze wereld gekomen als baby? “Zo eenmaal”.  Transformeren naar een andere versie van jezelf. Sommigen willen dit wel eens betitelen als de beste versie van jezelf. Alhoewel ik het daar niet helemaal mee eens ben. We zijn al in de kern de allerbeste versie van onszelf. Door de juiste aandacht aan deze allerbeste versie van onszelf te schenken ontdoen we ons van aangekoekte belemmeringen.

Veel van ons gewoontes krijgen en nemen we mee vanuit onze opvoeding. Het gezin waar we in terecht zijn gekomen en waarin we ons veilig of onveilig hebben gevoeld. Hierbij maakt het niet uit of je uit een welgestelde familie komt of uit een familie waar ieder dubbeltje echt omgedraaid moest worden.

Mijn wieg stond in Paramaribo, Suriname. Bij ouders die heel hard werkten en een werkelijk fantastische moeder die het allerbeste wilde, nog steeds wil, voor al haar kinderen. Ik ben de jongste van 6 kinderen. Misschien hebben mijn broer en zussen het pad voor me geëffend. Wie zal het zeggen. Ik ben van mening dat ieder individu zijn eigen pad de effenen en te volgen heeft.

Als jong meisje was ik zeer verlegen. Grote groepen mensen bijeen kon ik absoluut niet aan. Ik verstopte me dan ook zolang het feest of bijeenkomst duurde. Was het wel verlegenheid? Al jong wist ik dat grote groepen mensen mij “beroofden” van mijn energie. Door mijn hooggevoeligheid kon ik al deze verschillende energiestromen niet aan. Ik had vaak last van mijn oren en wilde het liefst alleen zijn. Veilig zijn. Meer niet. Tools om hier wat aan te doen had ik niet en mijn moeder kon me deze ook niet bieden.

 

Bezoek en boodschap van mijn Engelen

In Nederland lag ik in het ziekenhuis om mijn oren door te laten prikken vanwege helse oorpijnen. Dit gebeurde onder algehele verdoving. Ik lag in de verkoeverkamer bij te komen. Toen zag ik een caleidoscoop van prachtige kleuren en Engelen rondom me heen in een mooie serene omgeving. Een ervaring die ik vaak heb afgedaan als een droom. Ik was toen denk ik 6 of 7 jaar oud, nog geen enkel benul van de prachtige spirituele wereld. De boodschap van de Engelen was me destijds nog niet duidelijk. Later in mijn leven heb ik meerdere boodschappen mogen ontvangen van mijn Engelen. Nu weet ik dat er na een bezoek of boodschap van mijn Engelen een transformatie op me wacht. Klein of groot en herken ik meestal achteraf als de boodschap van mijn Engelen.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg : een uitspraak met de boodschap om verder te kijken dan je kan zien. Verder te kijken dan wat je kunt. Verder te kijken naar wat er voor jou mogelijk is. Om te groeien naar je volle potentieel. Het maakt niet uit op welke leeftijd je dat volle potentieel gaat bereiken. En mocht dat zijn op het moment dat je laatste adem uitblaast? Dan is dat voor jou het juiste moment. Het is jouw levenspad, jij bepaalt.

 

transformatie

 

Wat betekent deze uitspraak voor mij? Om uit de voor mij gebaande en geëffende pad te stappen ben ik opleidingen gaan doen. Ik ben energetisch therapeut. In mijn toolbox heb ik counselling, coaching, energetisch werk, voeding zitten. Daarnaast heb ik van mezelf de gave helderweten, heldervoelen, helderhoren, helderruiken en helderzien.Het allerbelangrijkste wat in die toolbox zit? Dat ben ik met heel mijn wezen.

Het spirituele is voor mij het normale.  Ik help jou om tot oplossingen te komen daar waar jij vastloopt in jouw leven. Ik richt me op de mens en het energetisch veld in en om ons heen. Dit veld dat vaak verstoord wordt door invloeden van buitenaf. Hierdoor kan het gebeuren dat je patronen hebt ontwikkeld die niet van jou zijn. Je hebt je deze patronen eigen gemaakt omdat het binnen jouw gezin gewoon was. Deze patronen komen met blokkades. Als je iets wilt veranderen maar het lukt niet dan val je weer terug in oude (vertrouwde) gewoontes.

 

Patronen herkennen en transformeren

Ik kan deze patronen voor je blootleggen, jij gaat deze patronen aankijken. De blokkades worden ook blootgelegd en ook deze ga jij aankijken. Een verandering gebeurt bij jou en niet bij mij. Deze patronen en blokkades zijn namelijk niet van mij. Ze zijn van jou. Een transformatie, want daar heb ik het hierover, vergt heel veel tijd. Het is niet met 1 week of binnen een half jaar gebeurt.

Een transformatie heeft veel liefde, aandacht en zorg nodig. Van jou. Waar heb je mij dan voor nodig? Om je te voeden, om je bij te staan, om naast je te staan, om het samen te doen. Ik weet hoe moeilijk het is een transformatie in te zetten en vol te houden.

 

Transformatie van oud naar anders

Hoe kwam Albert Einstein tot deze uitspraak: Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Het zal ongetwijfeld betrekking hebben op het gebied waarin hij zich begaf. Als onderzoeker zal je andere methodieken moeten onderzoeken om tot een resultaat, zo niet tot een gewenst resultaat te komen. Deze manier van zoeken en kijken naar oplossingen kan niet alleen toegepast worden op wetenschappelijk vlak. Het kan zeker ook toegepast worden op persoonlijke ontwikkeling vlak.

Dit is geen vak in het huidige onderwijssysteem; persoonlijke ontwikkeling. Hoe we ons verhouden tot elkaar, hoe we ons verhouden tot onszelf. Wat we nodig hebben om naast het geleerde uit de theoretische boeken in de samenleving onszelf te kunnen zijn. Gedrag wat aangeleerd is maar ons niet altijd dient. Hoe we dit gedrag kunnen aanpassen voor het creëren naar een gelukkig(er) leven.

Ik nodig je uit in mijn praktijk om deze transformatie te gaan onderzoeken. De transformatie van jouw leven. We gaan dit samen onderzoeken door middel van o.a. het transformatiespel.  Voice Dialogue, opstellingen, en nog meer.

Er zijn vele mogelijkheden en het mooie is dat jij daarin de regie houdt. Want je weet ik sta naast je om je te steunen. Ik ontmoet je graag!