Counselling | Coaching

Ervaar je problemen in je privéleven of op je werk? Zit je in een vervelende situatie die je behoorlijk uit je evenwicht brengt? Weet je niet hoe je met deze problemen om moet gaan en zoek je iemand die je kan begeleiden bij het zoeken naar mogelijkheden? Dan kan counselling  of coaching wel eens wat voor jou zijn.

Wat is Counselling?

Counselling is erop gericht om snel inzicht te krijgen in je problemen en ze vervolgens effectief op te lossen of om er beter mee om te leren gaan. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de gevoelsmatige kant van de problemen die je ervaart. Wat doen deze problemen met je en hoe ga je ermee om?

Wanneer je inzicht krijgt in hoe deze problemen zijn ontstaan en welk effect ze hebben op jou en je omgeving, dan ben je ook beter in staat om gericht te werken aan oplossingen. Counselling draait om het vinden van interne rust en de juiste antwoorden om een ontwikkeling mogelijk te maken.

Counselling traject 

Dit traject is bij iedereen verschillend. Ik kijk hierbij vooral naar wat jij nodig hebt om vooruitgang te boeken. Het begin van het traject is er vooral op gericht om de situatie waar jij je in bevindt te stabiliseren. Ook vind ik het belangrijk dat je je veilig voelt om je verhaal te kunnen doen. Daarna gaan we kijken welke problemen er aan de huidige situatie ten grondslag liggen en hoe we deze problemen het beste kunnen aanpakken.

De counselling gesprekken duren 60 minuten. Vooraf is er een intake / kennismaking gesprek geweest van 30 minuten.  Een consult kan fysiek of op afstand gehouden worden.

Wil je veranderen en vooruitkomen in je leven dan zal je verandering moeten aanbrengen in de huidige situatie waarin je je bevindt. Als counsellor kan ik je hierin bijstaan. Het harde werk zal je zelf moeten doen. Patronen leren te zien en ze proberen te doorbreken. Er is hierbij geen sprake van fout of goed.

Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen? Neem dan contact met me op via het contactformulier. Ik kan dan met aandacht reageren op je mail.

Wat is Coaching

Heb je behoefte aan een korte begeleiding om een doel te halen dan kan gecoacht worden iets voor jou zijn. In deze vorm van coaching geldt dat de coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. De coach stelt vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. De coachee blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen.

Uitgangspunt is dat de coachee zelf weet wat het beste voor hem of haar is. De coach helpt enkel mee gedurende de zoektocht naar antwoorden en oplossingen voor het coaching vraagstuk.

Het kan hierbij gaan om doelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ook om doelen op het gebied van zakelijke capaciteiten en vaardigheden.

Coaching is erop gericht om jou in beweging te krijgen. Het is een kortdurend en doelgericht traject waardoor jij gaat leren en handelen hoe je de regie over jouw eigen leven weer in handen kunt krijgen.

Coaching traject 

Ik kijk hierbij vooral naar wat jij nodig hebt om vooruitgang te boeken. Het begin van het traject is er vooral op gericht om dit  doel helder te hebben en welke stappen er nodig zijn om dit doel te behalen.

De coaching gesprekken duren  45 minuten. Vooraf is er een intake / kennismaking gesprek geweest van 30 minuten. Een consult kan fysiek of op afstand gehouden worden.

Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen? Neem dan contact met me op via het contactformulier. Ik kan dan met aandacht reageren op je mail.