Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijk begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. De coach stelt vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. De coachee blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen.

Uitgangspunt is dat de coachee zelf weet wat het beste voor hem of haar is. De coach helpt enkel mee gedurende de zoektocht naar antwoorden en oplossingen voor het coaching vraagstuk.

Het kan hierbij gaan om doelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ook om doelen op het gebied van zakelijke capaciteiten en vaardigheden.

Coaching is erop gericht om jou in beweging te krijgen. Het is een kortdurend en doelgericht traject waardoor jij gaat leren en handelen hoe je de regie over jouw eigen leven weer in handen kunt krijgen.

Wat coaching voor jou kan doen:
  • Je gaat anders kijken.

  • Je gaat anders denken.

  • Je gaat anders doen.

  • Ik laat je zien hoe je bij jouw gevoel komt.

  • Ik laat je ervaren hoe je naar jouw gevoel kunt luisteren en hiernaar kunt handelen.

MOHAGANA coaching traject

Wanneer het duidelijk is welk doel of welke doelen je wilt behalen, ga ik samen met jou kijken hoe je met nieuwe strategieën bepaalde dingen in de toekomst anders kunt doen. We onderzoeken de verschillende mogelijkheden en kijken naar je sterke punten.

Als coach zal ik je activeren, stimuleren en motiveren om jouw doel te bereiken. Ook kijk ik samen met jou wat het is dat jou nog weerhoudt om actie te ondernemen. Zijn er misschien belemmerende gedachten of overtuigingen? Samen proberen we deze weg te nemen. Gedurende het coaching traject daag ik je uit om je grenzen te verleggen. De coaching gesprekken duren 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van welk traject je hebt afgenomen. Een consult kan fysiek of op afstand worden gehouden.

Wil je weten hoe ik jou als coach kan helpen? Neem dan contact met me op via het contactformulier.  Dan bespreek ik graag in alle rust de mogelijkheden met je.