Starten maar.

In 2013 begon ik met de opleiding Counselling en Coaching. Het idee hierachter was om bij het project waar ik destijds bij betrokken was de studenten te gaan coachen (met een zweem van counselling eroverheen). Tijdens de opleiding merkte ik al gauw dat het counsellen meer mijn aandacht trok dan het coachen. Bij counsellen komt zoveel meer bij kijken, het schuurt tegen pscychologie aan, maar is naar mijn mening laagdrempeliger. Bij het coachen van de studenten kwam de focus naar de achtergronden van het waarom te liggen. Natuurlijk coachte ik op de oplossingsgerichte vraagstukken en misschien ook wel een ietsje pietsje provocatief.

Het was een spannende eerste jaar bij de opleiding Counselling en Coaching. Veel ervaren, veel diepte ervaren. En man o man wat een prachtig clubje vrouwen bij elkaar. Met allerlei problematiek, dynamiek en veel les- en oefen materiaal. Dit clubje vrouwen stond onder begeleiding van 1 redelijk macho man (de leraar) en 1 zachtaardige man (assistent van de leraar). Het werd een memorabel jaar en een jaar waar het zaadje tot groei mocht komen en ik mijn kern en missie helder op mijn netvlies kreeg.

Na dit jaar volgde nog 1 jaar voor de verdere verdieping en verbreding. Steeds duidelijker werd het voor mij dat dit mijn missie was. Op een bredere verdiependere laag werken met mensen. Mensen die vastlopen en niet weten hoe er uit te komen. Het waarom ontrafelen.

Op mijn reis naar het verwezenlijken van mijn missie kwam ik de nodige hobbels tegen. Hobbels die nodig waren om mij als mens te laten groeien. Het geplante zaadje had liefdevolle aandacht nodig. En het leven laat dit op wonderlijke manieren weten. Acht jaar verder ben ik nu en het NU is voor mij gearriveerd.

Geen excuses meer verzinnen, geen uitstelgedrag meer vertonen. Niet oeverloos allerlei webinars, cursussen, lezingen etcetera meer volgen. Het is tijd om te starten, starten met mijn eigen praktijk.

Ik wil mijn dank uitspreken aan:

  • Mijn mede tekstschrijver
  • Mijn website bouwer
  • Mijn gezin
  • Mijn familie
  • Mijn vrienden

 

MOHAGANA gaat van start!